Kwalitatief goed onderwijs

Het team van De Jan Ligthart stelt zich als doel om kinderen in ontwikkeling te brengen op de wijze die bij hun past. We werken met moderne lesmethoden en leermiddelen en behalen uitstekende resultaten. We gebruiken tablets en chromebooks in bij ons moderne onderwijs. Dit maakt dat kinderen veel oefenen en direct feedback krijgen. 

Cognitief ontwikkelen

Op Jan Ligthart investeren we veel in de cognitieve ontwikkeling van kinderen ofwel de vakken taal, lezen, spelling en rekenen. Hiermee bieden we een stevige basis voor de rest van het leven van uw kind. Wij werken met moderne lesmethoden en hebben – via het project ‘De Bibliotheek op school’ – in samenwerking met de Bibliotheek Borne,een prachtige bibliotheek geopend in de school. We bevorderen op verschillende manieren het leesplezier en kinderen kunnen de nieuwste boeken lenen. Elke dag lezen we een kwartier in de groep, waardoor de woordenschat van uw kind wordt vergroot.

We volgen de resultaten van de kinderen nauwgezet en passen het onderwijs aan op de leerbehoefte en kansen. We willen dat ieder kind zich optimaal kan ontwikkelen.

Engels vanaf groep 1

Op De Jan Ligthart krijgen de kinderen al Engels vanaf groep 1. We merken met de methode Groove Me.  Door middel van liedjes en spelletjes worden de kinderen bekend gemaakt met de Engelse taal. De geleerde woorden komen terug in het onderwijs en zo worden de woorden nog een keer op speelse wijze herhaald en geoefend. De kinderen beleven er plezier in en vergroten zo al jong hun woordenschat Engels.