Contact

 

Basisschool Jan Ligthart
Anemoon 26
7621 AZ  Borne

074-2662286
 
r.franken@stichtingbrigantijn.nl

 

 


 

 

 

Review; Heleen Paalman-Redderhof

 

Wij hebben voor deze school gekozen, omdat er een prettige sfeer hing toen wij voor het eerst kwamen kennismaken. Mijn zoon zit inmiddels in groep 3 en ik vind dat nog steeds. Het is een fijne school, waarbij de leerkrachten alle kinderen lijken te kennen. Waarbij de jongere en oudere kinderen geregeld samenwerken. Er aandacht wordt besteed aan de omgang met elkaar (PBS). Heel waardevol, want het zorgt voor onderlinge verbinding, iedereen hoort erbij en wordt gezien. En de jaarlijkse feesten en andere activiteiten die ondernomen worden zorgen voor gezelligheid en momenten waarbij iedereen samenkomt, ook de ouders!

Heleen Paalman-Redderhof

 

Review; Joyce van der Velde

Reeds in groep 3 hebben jullie gesignaleerd dat onze dochter wellicht discalculie zou hebben.Op jullie initiatief is direct daarop actie ondernomen en hebben jullie een officieel onderzoek via het Onderwijsbureau in gang gezet, met inderdaad als resultaat de diagnose “discalculie.” Hierop volgden extra (individuele) trainingen onder leiding van RT’rs (tussen de lessen door en dus in een vertrouwde omgeving) met als gevolg dat zij met (meer) zelfvertrouwen het vervolgonderwijs tegemoet ging.

 

Jullie zeer doortastende optreden en bijzondere hulpvaardigheid heeft ertoe geleid dat haar rekenniveau aanwijsbaar verbeterd is.

Leuk om verder te vermelden is, dat zij nu alweer 2 jaar lang op de middelbare school een voldoende scoort voor wiskunde!

 

Rekenen blijft een aandachtspunt, maar met de hulpmiddelen waarvan zij gebruik mag maken (op basis van haar Discalculie Verklaring) komt ze goed verder.

 

Klasse dus! 

 

Groetjes,

Joyce van der Velde